Justa van Ryssen
Chef-kok“Mijn ervaring heb ik opgedaan in verschillende restaurants waar ik altijd met veel passie gewerkt heb in verschillende functies om een zo mooi mogelijk product neer te zetten. Ik heb onder andere gewerkt bij: Dorset in Borne, de Stenen tafel* in Borculo, restaurant Chapeau!**in Bloemendaal, Boutique Hotel Chateau Les Merles Tuilières (Frankrijk) en als laatste twee jaar voor restaurant de Librije*** Zwolle.

Ik heb op jonge leeftijd mijn leermeester papieren gehaald en ben er achter gekomen dat ik naast het koken kennis overbrengen ontzettend leuk vind. Het geeft veel voldoening gasten iets mee te geven wat ze nooit meer zullen vergeten en de rest van hun leven zullen gebruiken. Veel mensen denken dat koken ingewikkeld en moeilijk is, maar door het luchtig en rustig uit te leggen en voor te doen laat ik ze een andere kant zien.

Als ik gasten kan leren hoe ze een sjalotje mooi kunnen snipperen en ze kijken me daarna lachend aan en vertellen dat ze dit graag 20 jaar eerder hadden willen weten, word ik blij!

Ook op het gebied van smaak kan ik mijn gasten veel bijbrengen. Dat een beetje limoensap net is wat een gerecht of saus nodig heeft en waarom. Zwarte peper in plaats van witte peper, waarom we hier Maldon zout toepassen en daar keukenzout. Als je je gasten dit soort dingen kan verklaren merk je aan ze dat je hun enthousiasme aanwakkert.

Eigen groentetuin

Zo veel mogelijk van de groenten en kruiden komen uit de eigen Valk Vers groentetuin die achter het hotel gelegen is. We gebruiken wat de seizoenen ons bieden en we werken hoofdzakelijk met regionale producenten. Zo garanderen we een duurzaam menu met de beste ingrediënten. In samenwerking met onze wijnleverancier matchen we er mooie wijnen bij die ook terugkomen in de wijnproeverij voorafgaand aan het koken en het diner.

Het belangrijkste vind ik dat onze gasten een leuke en gezellige avond beleven. Voor ieder niveau en samenstelling is de workshop passend!”